Data:

febrer 2013

Servei:

Automatització de Final de línia

Sector:

Construcció

L’empresa de Borges Blanques automatitza la producció en final de línia

L’empresa lleidatana Ediltec Aïllaments, SA dedicada a la producció i comercialització d’aïllament tèrmic, ha implantat la tecnologia de Voltec per automatitzar el procés de manipulació, apilat, enfardado i paletitzat de producte elaborat en final de línia de producció.
El treball dut a terme per Voltec ha consistit en la instal·lació elèctrica, la instal·lació de quadres elèctrics i també la instal·lació del sistema de control. Segons Miguel Muñoz, gerent de Ediltec, la implementació d’aquesta nova tecnologia ha tingut lloc per una demanda del mercat i afectarà bàsicament al paletitzat del procés, ja que es facilitaran les tasques de càrrega i descàrrega, suposant una millora de la productivitat. Per a Muñoz, la qualitat del producte serà la mateixa i els costos del procés no experimentaran cap variació, però sí que hi haurà una millora significativa en la productivitat. En aquest cas, l’enginyeria de Voltec s’ha aplicat concretament a la fabricació de xapes aïllants tipus sandvitx per al sector de la construcció.

Els productes de Ediltec Aïllaments, SA tenen una aplicació en la construcció i en la indústria i es distribueixen principalment a Espanya, França i Portugal. L’empresa situada des de fa cinc anys a Les Borges Blanques (Lleida), ha confiat en Voltec per adaptar-se a les necessitats del mercat.
Després d’un exhaustiu estudi de les necessitats de l’empresa, s’ha realitzat l’automatització, millora i optimització de la línia de fabricació mitjançant la implementació d’un sistema de manipulació i paletització amb robots en el final de línia de producció de l’empresa.
Amb la implantació d’aquesta tecnologia l’empresa Ediltec Aïllaments aconseguirà millorar la productividad.Esta optimització de l’activitat es realitza gràcies a l’enginyeria industrial aportada per Voltec Electrosistemes, SL