obras-26-invesa

Data:

abril 2015

Servei:

Automatització de Final de línia

Sector:

Laboratoris/mèdic

VOLTEC ha estat el proveïdor escollit per INVESA per a l’automatització del seu final de línia

Invesa (Industrial Veterinària, SA) és una companyia farmacèutica veterinària del Grup Animedica, amb més de tres dècades de trajectòria, dedicada al desenvolupament, fabricació i distribució de productes farmacèutics i nutricionals d’alta qualitat per a la sanitat animal.
Els productes Invesa es fabriquen a Europa. L’oficina central i la unitat de producció estan ubicades a Barcelona (Espanya). La companyia compta amb més de 130 empleats a tot el món. Invesa opera en diferents mercats: Espanya, Europa, Àsia, Amèrica, Àfrica i Orient Mitjà, així com en el mercat rus i exrepúbliques soviètiques, el que li permet estar present en més de 94 països. En la seva recerca per la millora d’eficiència i la qualitat, INVESA ha confiat a Voltec l’automatització del seu final de línia, que engloba l’encaixat i paletitzat de productes a la sortida de la línia de producció.
El projecte ha suposat un repte important a causa del poc espai disponible per a l’aplicació, requisit que ha estat superat dotant l’aplicació , a més, d’una gran versatilitat, ja que el mateix robot s’encarrega del encaixat i paletitzat dels diferents formats de productes. Voltec ha realitzat el projecte complet incloent l’estudi de la solució tècnica adoptada, ja que s’ha tractat d’una aplicació a mida del client, la direcció tècnica, el disseny mecànic i la fabricació del mateix, així com tots els elements de control i automatització de la instal·lació. La solució està basada en un robot Kuka KR 180 R3200PA, que conjuntament amb tots els elements mecànics auxiliars és el responsable de la manipulació de la producció de la planta.
L’aplicació engloba el control de qualitat de producte provinent de la línia de fabricació mitjançant 4 sistemes de visió artificial OCR de COGNEX , que comproven el correcte etiquetatge dels productes, una formadora de caixes automàtica, 1 agrupador d’ampolles / garrafes, un robot per encaixat d’ampolles / garrafes, un precintadora de caixes, una etiquetadora automàtica de caixes en línia, que són paletitzades pel propi robot de encaixat, a més de tots els elements auxiliars de la instal·lació, inclosos els sistemes de seguretat.