La cooperativa de segon grau, situada a Linyola, instal·la el nou SDF Integra de l’enginyeria lleidatana.

Voltec Electrosistemes, S.L. instal·larà el seu nou SDF Integra en la cooperativa de segon grau Pinsos Urgell SCCL de Linyola. Aquesta nova empresa, creada a partir de la unió de tres cooperatives lleidatanes (Linyola, Bellvís i Sort), ha confiat en l’enginyeria lleidatana per procedir a l’automatització i electrificació de la seva fàbrica de pinsos.

La implementació del programari SDF Integra permetrà Pinsos Urgell controlar tota l’activitat de l’empresa. D’aquesta manera totes les dades productius estaran en una única base de dades que s’actualitzarà de manera automàtica. A més es comptarà amb una única plataforma de control, més robusta i versàtil, des d’on es disposarà de tota la informació generada.

El SDF Integra és una versió més evolucionada de l’anterior SDF i es presenta com una forma molt eficaç d’aconseguir l’automatització i el control de tota l’activitat d’una fàbrica de pinsos. Això és així perquè el programa integra tots els processos de l’activitat productiva (qualitat, planificació, producció, logística, gestió, administració, etc.) En una plataforma comuna i en una única base de dades.

Amb la instal·lació del SDF Integra de Voltec, Pinsos Urgell podrà fer front a les noves exigències del mercat que tendeix, cada vegada més, a ser poc viable per a les petites empreses. Aquest ha estat el principal motiu d’unió de les tres cooperatives lleidatanes que s’han associat per ser competitives. L’adopció del aquest programari permetrà a aquesta cooperativa de segon grau aconseguir alts estàndards d’eficiència i productivitat, el que implicarà, amb el temps, la reducció dels costos del procés total de producció, l’augment de la competitivitat i portarà a la nova cooperativa a treballar amb majors volums de matèria primera.