obras-27-argal

Data:

juliol 2015

Servei:

Automatització Integral de Fàbrica

Sector:

Alimentari

La companyia d’ elaborats càrnics confia a Voltec la instal·lació del control d’un nou sistema de cogeneració

L’enginyeria lleidatana VOLTEC ELECTROSISTEMES, S.L. s’ha encarregat d’instal•lar el subministrament del sistema de control i regulació, els quadres elèctrics de control i potencia i ha implementat també la instal•lació elèctrica de camp d’un nou sistema de cogeneració adoptat pel Grup Alimentari ARGAL en la seva planta de Miralcamp (Lleida); una companyia d’elaborats càrnics referent del sector de l’alimentació a España i que gaudeix del reconeixement per la qualitat dels seus productes i la seva capacitat d’innovació.

Amb el triple objectiu d’aconseguir un important estalvi econòmic energètic, reduir l’impacte ambiental i de la contaminació i, finalment, aconseguir disminuir el consum d’energia primària al temps que s’augmenta el seu profit; ARGAL ha instal•lat un sistema de cogeneració GE Jenbacher de 2 MW de potència a una tensió de 6,3 kv amb aprofitament de calor a través de gasos d’escapament i aigua de refrigeració del motor.

La contribució de VOLTEC ha aquesta millora s’ha centrat en el control de la instal•lació que s’ha realitzat a través d’un PLC ALLEN BRADLLEY COMPACT LOGIX sobre el que s’ha desenvolupat l’algoritme de control del sistema. Aquest PLC, a més de controlar tots els elements propis del sistema, s’enllaça mitjançant comunicació PROFIBUS amb el grup motor-generador. S’ha efectuat a més l’ enllaç de comunicació MODBUS amb els equips de mesura de Mitja Tensió (2 relés General Electric F650 i dos analitzadors de xarxes) que permeten el control i commutació dels sistemes de celes de Mitja Tensió.

S’ha realitzat també una comunicació PROFIBUS amb els elements de regulació de la caldera. Finalment, s’ha fet possible que tots aquests sistemes de control pugin governar-se des d’un sistema SCADA en comunicació ETHERNET amb el PLC que s’encarrega de la visualització i registre de variables, així com interface home màquina.