obras-33-sopura

Data:

març 2018

Servei:

Automatització Integral de Fàbrica

Sector:

Químic

Després de l’experiència de col·laboració a la planta que SOPURA va construir a Tàrrega, la companyia ha confiat de nou en VOLTEC per realitzar l’automatització completa de la seva nova planta en Seneffe, Bèlgica. Aquesta automatització inclou l’enginyeria de disseny de l’aplicació.

SOPURA és una empresa química dedicada a la fabricació de productes de sanejament i neteja per als sectors de begudes, alimentació i tractament d’aigües, que compta amb presència internacional a més de 100 països.

Per a aquestes noves instal·lacions, s’ha optat per una plataforma Siemens PLC S-7, amb un control distribuït sobre xarxa Profibus amb 18 punts remots d’adquisició de senyals ET200 i 27 panells d’operador sobre xarxa Profinet, que controlaran tot el procés productiu -càrrega, descàrrega i posterior envasat del producte-. Per a això, la instal·lació inclou 14 reactors químics amb els seus corresponents agitadors, bombes, electrovàlvules, etc.

A més, s’instal·larà un SCADA Siemens SIMATIC WIN CC, que juntament amb una aplicació dedicada, controlarà la fabricació, estoc i traçabilitat del procés productiu.
Com a sistema superior de control, VOLTEC instal·larà el seu programari M.E.S. (Manufacturing Execution System) INTEGRA, que controlarà tot el procés productiu i s’enllaçarà amb el programari E.R.P. (Enterprise Resource Planning) de la companyia.

VOLTEC també serà el responsable del disseny i subministrament de l’electrificació i armaris elèctrics de control i potència de la instal·lació, així com els equips sensors: Nivell, cabal, temperatura, etc.