Per què la meva fàbrica no rendeix les tones esperades segons disseny mecànic?

L’automatització d’un procés industrial es pot realitzar de diferents formes:

Sistema all-in-one vs. Sistema per capes

 

Sistema all-in-one

Tota la programació -supervisió, control i gestió- està desenvolupada en el mateix lloc. Aquesta arquitectura obliga al fet que el PLC executi constantment tot el codi -tant el de control com el de gestió-.

El resultat: la part de control resulta ineficient, ja que qualsevol canvi en la part de gestió afecta també a la de control.

 

Sistema per capes

L’arquitectura de la plataforma es divideix en capes o nivells, seguint els estàndards establerts internacionalment. En cada capa es realitzen una sèrie d’operacions i funcionalitats mitjançant la tecnologia més idònia per a cada operación.

Control → PLC
Supervisió → SCADA
Gestió Informàtica → (MES)

 

Beneficis d’automatitzar amb una arquitectura per capes

Una plataforma amb aquesta arquitectura -com el programari VMES4.0- ofereix un rendiment de planta notablement superior, rendibilitzant la inversió en maquinària i instal·lacions. Els canvis o ampliacions en la part de control no interfereixen en la de gestió, resultant en un sistema més robust i escalable. Per tant, la implementació de més funcionalitats en la part de gestió no alenteix la producció.

El resultat: cada tecnologia s’encarrega del treball per al qual ha estat dissenyada, aconseguint un millor desenvolupament de la fàbrica.

 

Cas Real

La reforma de la fàbrica de COPINSA, implementant el software VMES4.0 (l’arquitectura del qual està basada en capes) va aconseguir, amb la mateixa mecànica, augmentar la producció en un 5%