Què és i com funciona el mòdul OEE de VMES4.0?

El mòdul OEE en VMES4.0 té per objectiu aconseguir que la planta estigui operant el més pròxima al màxim teòric d’operació, així com registrar qualsevol variació o comportament respecte al mateix.

Disposar de tota la informació de forma centralitzada i a través de la plataforma VMES 4.0, ens ofereix una capacitat analítica amb la qual podem realitzar modificacions en elements de planta o en procediments, per a aconseguir optimitzar el procés de fabricació.

Tenir aquestes dades ens permet també calcular KPI´s, manteniments, possibles millores, corbes de funcionament, etc.

Com funciona el mòdul OEE de VMES4.0?

VMES 4.0 és una plataforma completa i transversal, que cobreix, dins de la piràmide CIM, l’electrònica de potència, PLC, SCADA i MES. Amb aquestes capes totalment interconnectades ofereix, entre altres, la capacitat d’auditoria i recollida minuciosa de dades d’operació de cadascun dels elements de planta.

Amb les dades recopilades en una base de dades i un robust sistema d’informes es pot aconseguir una anàlisi avançada d’operació de planta, secció i màquina, podent detectar funcionaments anòmals o que redueixin l’eficiència del procés.

Això permet aplicar canvis de criteris o millores de procés, orientat a un sistema de millora contínua (Planejar > Implementar > Verificar > Actuar).

La plataforma VMES 4.0 audita una sèrie de paràmetres i variables definides dels elements seleccionats en la planta de producció; una vegada capturats aquests valors s’emmagatzemen en una base de dades de SQL Server. La base dades disposa d’una arquitectura i modelatge específics que permeten escriptures i lectures eficients sense alentir el global de la plataforma VMES 4.0.

L’estructura de dades es pot arribar a ampliar segons les necessitats de cada client i està oberta a l’explotació de dades per fonts externes, perquè el client pugui accedir a ells lliurement i fer les seves pròpies consultes.

 

Vols veure més? T’agradaria que el nostre equip et realitzés una demo online i poder conèixer tots els avantatges que el programari VMES4.0 pot aportar a la teva fàbrica?

Contacta aquí amb nosaltres per a sol·licitar-ho i un dels nostres tècnics t’informarà.