VOLTEC Electrosistemes implementa una aplicació d’encaixat mitjançant robot col·laboratiu

Aquesta primavera 2019 en VOLTEC hem estat escollits per un dels nostres Clients per a la implantació d’una solució d’encaixat mitjançant robot col·laboratiu en les seves instal·lacions.

El projecte es desenvolupa en la més estreta col·laboració entre el nostre equip i nostre Partner KUKA. Aquest tipus d’aplicacions suposen sempre un repte per al nostre equip – en aquest cas, solucionar un encaixat mitjançant un robot col·laboratiu enfront de les aplicacions tradicionals de robòtica-, i ens permeten mantenir-nos a l’avantguarda de les solucions per a l’automatització industrial.

En aquest projecte s’ha optat pel robot LBR iiwa de KUKA, ja que és el més segur del mercat per a aplicacions com la requerida gràcies a la seva sensibilitat davant col·lisions -disposa de sensors de força que mesuren constantment la pressió que exerceix el robot en cadascun dels seus eixos i moviments-.

A més, el seu temps de reacció és mínim, funciona de manera autònoma i és capaç d’aprendre gràcies al seu sistema de memorització de coordenades i el control a través de gestos.